Salı13.05.2025
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - EDİRNE
26 Mart 2015 - 20:50:10

Bülent Arınç'ın Ak parti Edirne milletvekili aday adayları yorumu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Edirne'de partilileriyle bir araya geldi. Arınç, Edirne İl Başkanı Rafet Sezen'e esprili bir dille yüklenerek, "2 milletvekilinin sözünü veremeyen il başkanı olmaz. İyi ki Başbakan iki demiş. 3'ünü birden istiyorum deseydi, herhalde bırakıp kaçacaktı" ifadelerini kullandı.
Bülent Arınç'ın Ak parti Edirne milletvekili aday adayları yorumu 0 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Edirne'de partilileriyle bir araya geldi. Arınç, Edirne İl Başkanı Rafet Sezen'e esprili bir dille yüklenerek, "2 milletvekilinin sözünü veremeyen il başkanı olmaz. İyi ki Başbakan iki demiş. 3'ünü birden istiyorum deseydi, herhalde bırakıp kaçacaktı" ifadelerini kullandı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne'de restorasyonu tamamlanan 'Edirne Büyük Sinagogu açılış törenlerinin ardından, AK Parti Edirne il binasını ziyaret eden Arınç, partililerle bir araya geldi.

"2 MİLLETVEKİLİNİN SÖZÜNÜ VEREMEYEN İL BAŞKANI OLMAZ"
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, geçmiş dönemlerde kenti ziyareti sırasında İl Başkanı Rafet Sezen'den en az 2 milletvekili istediğini hatırlatılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sezen'in 2 milletvekili sözü ile ilgili esprili bir dille kendisine yüklenerek, "Sayın Başkanımız cesaretli ve özgüvenli olmalı. 2 milletvekilinin sözünü veremeyen il başkanı olmaz. İyi ki Başbakan iki demiş. 3'ünü birden istiyorum deseydi, herhalde bırakıp kaçacaktı. Ağanın eli tutulmaz. Sen diyeceksin ki en az 2, hatta 3'üne de talibiz. Bu Edirne ben inanıyorum ki yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde bizde layık olduğumuzda bize 3'ü de verir en az 2'yi de verir. Yani 2'de bile şüphe ve tereddüt göstermek doğru olmaz" dedi.

"ADAY ADAYINIZ AZ"
Edirne'de partisinin milletvekilliği aday adaylarının azlığından şikayet eden Arınç, "Aday adanız az. 3 tane milletvekiline 11 tane aday adayı az. 4 misli bile değilsiniz. İl başkanı gibi güven yok, 1 tane çıkar derseniz olmaz. Arkadaşlar, biz kendimize güveneceğiz, biz iktidar partisiyiz. Böyle bir düşünce yok. Edirne'den en az 2 milletvekili alacağız başka çaresi yok" ifadelerini kullandı.
Arınç, AK Parti İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, helikopterle kentten ayrıldı.
(İHA)

HABERİN DİĞER RESİMLERİ

Bülent Arınç'ın Ak parti Edirne milletvekili aday adayları yorumu Bülent Arınç'ın Ak parti Edirne milletvekili aday adayları yorumu

Yorum Yaz:



Aramalar:

seçilme yaşını 18'e indiren anayasa değişikliği, Sadri Alışık, gömeç otu, cockpit module, başakşehir ocakbaşı, denizli büyükşehir belediye başkanı kim olacak, moskova plastik fuarı, lefkoşa yemek, hüseyin sözlü hangi partiden, sedat peker fan, gelinlik tasarlama oyunu, deniz marşan, süreyya ciliv vikipedi, sinan akçıl leyla, istanbul şişli belediye başkanı kim kazandı, psikolog ekşi, halep roma,