Cumartesi20.12.2025
HABERLER - POLİTİKA - TÜRKİYE - ANKARA
17 Haziran 2015 - 09:00:44

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel öldü

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aile doktoru Aylin Cesur, "Yürüdüğünüz yolda, içtiğiniz suda, kullandığınız elektrikte, okuduğunuz okulda, hastanelerde, barajlarda, havaalanlarında, her yerde unutulmayacak izler bırakan sayın Cumhurbaşkanımızı saat 02.05'te maalesef Hak'kın rahmetine yolladık" dedi.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel öldü 0 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aile doktoru Aylin Cesur, "Yürüdüğünüz yolda, içtiğiniz suda, kullandığınız elektrikte, okuduğunuz okulda, hastanelerde, barajlarda, havaalanlarında, her yerde unutulmayacak izler bırakan sayın Cumhurbaşkanımızı saat 02.05'te maalesef Hak'kın rahmetine yolladık" dedi.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aile Doktoru Aylin Cesur, Demirel'in vefat ettiği Güven Hastanesi'nin önünde basın açıklaması yaptı. Konuşurken gözyaşlarını tutamayan Cesur, "Kendisini demokrasi ve kalkınma hedeflerine adamış, Türkiye sevdalısı, büyük Türkiye davasının kahramanı, büyük lider, bugünkü Türkiye'nin mimarisinde çok büyük pay sahibi, yürüdüğünüz yolda, içtiğiniz suda, kullandığınız elektrikte, okuduğunuz okulda, hastanelerde, barajlarda, havaalanlarında, heryerde unutulmayacak izler bırakan sayın Cumhurbaşkanımızı saat 02.05'te maalesef Hak'kın rahmetine yolladık. Çok üzgünüm. Kendisinin tüm sevenleriyle, bütün Türkiye halkıyla acısını paylaşıyorum. 20 senedir aşağı yukarı her gününü onunla geçirmiş bir insan olarak, onun bize öğrettiği hedeflerle, bize öğrettiği doğrultuda yola devam edeceğiz. Kendisinin selamıyla, herkese onun adıyla seslenmek istiyorum; herkesi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.
Cesur, "Sayın Cumhurbaşkanımızın hem yaşı hem de uzun yıllardır takip ettiğimiz mevcut bir takım hastalıkları vardı. Kendisi çok uyumlu, ilmin gerektirdiği her şeye saygı gösteren ve bize çok yardımcı olan birisiydi. Bu nedenle hem kendisinin büyük gayretiyle, özverisiyle hem de bizim birlikte kurudğumuz bir sağlık ordusuyla bugüne kadar zaman zaman enfeksiyonla mücadeleyi başarıyla sonuçlandırdık. Kendisinin diyabeti, klinik böbrek yetmezliği ve bir takım bunlara bağlı rahatsızlıkları vardı. Bu zamana kadar gelebildik, bu defa olmadı. Son dakikaya kadar bilinci açıktı, akşam yemeğini beraber yedik, son derece vakur, mutlu ve huzurluydu"diye konuştu.
Güven Hastanesi Etik Kurulu Başkanı Tevfik Ali Küçükbaş ise, "Sayın 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, 13 Mayıs tarihinde akut solunum enfeksiyonu hastalığı sebebiyle hastanemize geldi. Bu süre içerisinde tedavilerini devam ettirdik. Zaman zaman iyileşmelerimiz oldu ama bu enfeksiyonun vermiş olduğu zorlu etkiler neticesinde maalesef bugün kendilerini kaybetmiş bulunuyoruz. Her dakika, her saniye hep başında olarak, kendisini çok uzun zamandır bilen, tanıyan, hastalıklarını yakından takip eden, her özelliğini bilen bir ekip tarafından tedavileri sürdürüldü. Bütün gerekli tedaviler en iyi şekilde yapıldı. Maalesef yaşamlarını daha uzun sürdürme fırsatı bulamadık. Ailesine, yakınlarına ve tüm Türk Milletine başsağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Türkiye Spor Yazarları Derneği, Bayram Oteli davası, okmeydanı tıp merkezi, melikgazi fatih ilköğretim okulu, varto vergi dairesi telefon, mikrodalga fırın fiyat vestel, izmir valiliği emniyet müdürlüğü iletişim, muratpaşa hava durumu, kovancılar fotoğrafları, türkiye maden haritası, bedaş beyoğlu, gümrük ve ticaret bakanlığı istanbul il müdürlüğü, elmalı köyü beykoz harita, sivas belediyesi uydu görüntüleri, çağlayan adliyesi olay, turgut özal bulvarı kitapsan, neler oluyor programı fatma şahin,