Pazar21.12.2025
HABERLER - GENEL - TÜRKİYE - İSTANBUL
26 Kasım 2015 - 15:35:46

27 yıl sonra annesinin sesini duyan genç kızın duygu dolu anları

İstanbul'da yaşayan 27 yaşındaki genç kız, işitme cihazı desteği ile ilk kez annesinin ve kız kardeşinin sesini duydu. Duyduğu sesler karşısında gözyaşlarını tutamayan genç kızın, seslere verdiği tepki ise duygu dolu anlar yaşattı.
27 yıl sonra annesinin sesini duyan genç kızın duygu dolu anları 0 İstanbul'da yaşayan 27 yaşındaki genç kız, işitme cihazı desteği ile ilk kez annesinin ve kız kardeşinin sesini duydu. Duyduğu sesler karşısında gözyaşlarını tutamayan genç kızın, seslere verdiği tepki ise duygu dolu anlar yaşattı.
1 yaşında geçirdiği hastalık sonucu duyamayan ve konuşamayan Neslihan Karataşoğlu'nun, takılan işitme cihazı ile seslere verdiği tepkiyi gören aile ise büyük sevinç yaşadı. Anne Döndü Karataşoğlu "Rüya gibi, kızımız artık duyuyor. Bize bu imkanı sağlayanlara çok teşekkür ederiz. Kızımızı hayata kazandırdı" diyerek duygularını dile getirdi. "İşitme bilincinin artırılması" ana temasıyla başlatılan "İşitme cihazını da gözlük gibi sevdirmeliyiz" kampanyası genç bir kızı hayata kazandırdı.
Si-Ser İşitme Merkezleri'nde görevli Odyometrist Zafer Kırılmaz'ın yaptığı testlerin ardından takılan uygun işitme cihazı ile ilk kez annesinin ve kız kardeşinin sesini duyan Neslihan, büyük sevinç yaşadı. Neslihan Karataşoğlu'nun seslere verdiği tepkiyi gören ailesi ise adeta duygu seli yaşadı. Genç kız ise duyduğu sesler karşısında gözyaşlarını tutamadı.

ANNE DE AĞLADI
Duygulanarak ağlayan Anne Döndü Karataşoğlu, "Rüya gibi, kızımız artık duyuyor. Neslihan'ı çocukluğunda ve en son 15 yaşında doktora götürdük. Bir sonuç alamadık, yani duyamadı. Maddi imkanımız da kısıtlı, artık umudumuzu yitirmiştik. Bizimle yakından ilgilenenlerede çok teşekkür ediyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.
Kırılmaz, "Yaptığımız testler sonucu Neslihan'ın her iki kulağında da ileri derecede işitme kaybı tespit ettik. Kendisine verdiğimiz uygun işitme cihazı ile şimdi duyabiliyor. Ancak, Neslihan, yeni doğmuş bir bebek gibi kelimelerin anlamını bilmiyor. İlgi, destek ve eğitim ile yavaş yavaş kelimeleri öğrenecek. Bir uyum süreci yaşayarak, hayata katılacak" dedi.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Gökçek Jandarma Karakolu, Kadri Yılmaz Lisesi, orhaneli imam hatip, yedikule ortaokulu, sakarya üniversitesi ön kayıt, orhan kurtoğlu gazi üniversitesi, alışveriş siteleri züccaciye, üzüm özütü nasıl yapılır, siyaset nedir fıkra, türkiye odalar ve borsalar birliği hakkında kısa bilgi, maltepe gülsuyu minibüs hattı, ömer türkçakal bulvarı nerede, gülben ergen ya ölümsün, adalet bakanlığı ankara eğitim merkezi, bahri lodge chembur, lionel messi nin serveti, hotspot ucretli mi,