Cumartesi28.02.2026
HABERLER - ASAYİŞ - TÜRKİYE - İSTANBUL
01 Mayıs 2015 - 08:32:58

1 Mayıs 1977'de ölenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e gelen çeşitli sendikalar, 1 Mayıs 1977'de ölenleri Kazancı Yokuşu'nda andı.
1 Mayıs 1977'de ölenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı 0 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim'e gelen çeşitli sendikalar, 1 Mayıs 1977'de ölenleri Kazancı Yokuşu'nda andı.
Cihan Sendikalar Konfederasyonu (Cihan-Sen) ve Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Aksiyon-İş) üyeleri, ellerinde çelenklerle Taksim'e yürüdü. Sloganlar eşliğinde Kazancı Yokuşu'na gelen sendikacılar, basın açıklaması yaptı. Aksiyon-İş Genel Başkanı Vedat Öztürk, 1 Mayıs 1977'de 34 emekçinin kötü düşünceli insanlar tarafından katledildiklerini belirterek, "Bir daha bu tarz acıların yaşanmasını istemiyoruz. Sadece Taksim'de emekçi kardeşlerimiz hayatını kaybetmiyor, Soma'da 301 kardeşimizi, Ermenek'te 18 kardeşimizi kaybettik. Oralar da bizim çok önemli, çok değerli. İş sağlığı ve güvenliği kurallarının gerçek anlamda uygulanmasını, devlet yetkililerinin de bunun arkasında ciddi takipçi olmasını istiyoruz ve bundan sonra iş kazalarının yaşanmamasını arzu ediyoruz. 2015 yılında bile şuan 400'e yakın kardeşimiz hayatını kaybetmiş bulunuyor. İnşallah gerekli önlemler ve tedbirler alınır, bundan sonra bu tarz elim hadiseler yaşanmaz diye ümit ediyoruz" dedi.
Cihan-Sen Başkanı Naci Haliloğlu ise anma için Ankara'dan geldiklerini ifade ederek, "Ankara'dan TOMA'larla beraber geldik. Yani bugün buraya gelmek için ciddi çaba sarf ettik. Sıkı yönetim uygulamalarını hatırlatan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Üzüntü duyuyoruz. 77'de yaşanan elim hadiseyi ve faillerinin bulunmaması itibariyle muamma, üstü kapatılmış bir hadise olarak görüyoruz. Burada bulunmamızı da o günü anma adına, öldürülen kardeşlerimizi tekrar hatırlatma adına buradayız" şeklinde konuştu.
Kazancı Yokuşu'ndaki anmanın ardından Cumhuriyet Anıtı'na yürüyen grup, anıta çelenk bıraktı.
(İHA)

Yorum Yaz:



Aramalar:

Çanakkale Savaşları, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi, gsm operatörleri şikayet hattı, rafet el roman seni seviyorum sözleri, kuru uzum meyhane, babakale bıçakları, rojin oyunu, meireles nereli, kola aşı nasıl yapılır, lucescu juve prevedibile, burak yılmaz cristiano ronaldo taklidi, balyoz davası sonucu, benzin jet tankstelle, fidan yazıcıoğlu kültür merkezi yüzme havuzu, alışveriş siteleri bayan, şehitler günü konulu yazılar, gap bere,